Kenapa biji kopi Arabica menjadi pilihan ramai

Biji kopi Arabica merupakan pilihan ramai peminat kopi di seluruh dunia. Sekitar 75-80% daripada produksi dan penggunaan kopi di dunia adalah menggunakan biji kopi Arabica ini.

Sekiranya anda masih tidak tahu, biji kopi Arabica ini mempunyai rasa yang enak dan ianya cukup digemari terutama apabila kopi tersebut dipanggang. Aroma yang terhasil daripada biji kopi Arabica ini cukup untuk membuat selera sesiapa sahaja yang menghidu aromanya.

biji kopi arabica

Banyak kopi-kopi yang terkenal seperti kopi luwak juga menggunakan biji kopi Arabica sebagai bahan utama kopi mereka.

Ramai peminat kopi yang gemarkan kopi dari biji Arabica kerana ianya mempunyai rasa lemak dan juga manis yang akan dirasai di hujung lidah selepas dinikmati.

Ini bukan bermakna ianya adalah kopi yang manis, namun keseimbangan, rasa lemak, pahit, manis daripada biji kopi ini, membuatkan ianya adalah kopi paling sedap yang boleh dinikmati oleh orang ramai.

arabica coffee stock cups

Tambah menarik, sekiranya anda mengambil kopi yang enak dan lazat ini, ianya juga akan membantu anda untuk menangani tekanan atau stress. Kandungan anti oksida dalam biji kopi yang tinggi ini juga bagus untuk memastikan badan kita berada dalam keadaan yang baik.

Amalan untuk meminum kopi pada waktu yang sesuai juga akan membolehkan kita mendapat manfaat yang maksima apabila menikmati hidangan kopi dari biji kopi Arabica ini.

Sekiranya sehingga harini, anda tidak mengambil berat mengenai perihal kopi ini, masih belum terlambat untuk anda menikmati hidangan lazat ini.

 

Sekiranya anda berminat untuk mencuba kopi pra campuran daripada Biji Kopi Arabica yang lazat, boleh terus ke halaman Tempahan Promosi Kopi Arabica Pra Campuran AbangKopi.

 

About the author

abangkopi

View all posts

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge